Beskrivelse av tilbudet:


Sandem Gård Bo og omsorg AS gir tilbud til barn i alderen 6-18 år med helgeavlastning en gang i måneden, samt ferietilbud høst, vinter og sommerferie. Tilbudet gis ihht lov om barneverntjenester og lov om sosialtjenester. Vi tilbyr også akutt beredskap for enkelte barn/ungdom. Totalt har vi kapasitet til å gi 14 barn/ungdommer et tilbud på samme tidspunkt. Sandem Gård kan også tilby henting og bringing av barnet/ungdommen mellom hjemmet og Sandem gård i forbindelse med tilbudet. Vi stiller gjerne opp på ansvarsgruppemøter i forhold til det enkelte barn/ungdom. Pr i dag har vi ca 10 forskjellige barnevernkontorer i Østfold og Akershus som vi tilbyr våre tjenester til. Sandem Gård har drevet med avlastning siden 1997. I 2009 startet Sandem Gård bo og omsorg AS. Pr i dag er det eierne av gården, Kristine og Rune Bergqvist, sammen med sine døtre Silje og Lise som driver tilbudet.   


Disse møter du når du kommer til Sandem Gård:


Kristine Bergqvist f. 1960:

Utdannet økonom. Jobbet i transport og shipping i mange år, før hun som 30 åring flyttet fra Oslo, og overtok Sandem gård sammen med Rune. Etter erfaring som lærervikar på skolen i Marker kommune, begynte vi med tilpasset opplæring hjemme på gården i 8 år. Det var tilbud til barne, ungdom og videregående skole. Vi hadde tilbud for opptil 3 elever inntil 4 dager pr. uke. Alle hadde egne IOP, og vi hadde et tett samarbeid med skolene og deres ledelse.  Driver ikke lenger med skoletilbud pga andre gjøremål, og at vi har utvidet avlastningstilbudet som medfører mye møtevirksomhet på dagtid. Hobby: Har tidligere sittet 4 år i fast utvalg for oppvekst og omsorg, og vara til kommunestyret i Marker kommune. Styreverv i lokal næringsforening, rideklubb, bygdekvinnelag, idrettslag,  flere år i jury i Marker Sparebank\s tiltakspris komite og sittet 2 omganger i FAU på skolen. I 2010 gjennomførte hun studiet "Gården som pedagogisk ressurs" ved universitetet i Ås.


Kristine Bergqvist

Silje Victoria Bergqvist f. 1987:

Etter videregående gikk hun 1 år på Follo Folkehøyskole  linje:  kor og vokal. Jobbet i barnehage i 1 år, før hun begynte på Høyskolen i Oslo på førskolestudiet, og var ferdig utdannet våren 2011. Har også tatt påbygning i spesialpedagogikk tilpasset opplæring barnehage. Idag jobber hun som pedagogisk leder i en sone barnehage på Nordstrand i Oslo, med barn i alderen 1-6 år. Hun har nå fått mye ny kunnskap, i form av skole og erfaring som hun tar med seg i arbeidet med barna /ungdommene. På gården jobber hun for å aktivisere barna ute og inne, med aktiviteter som karaoke, naturstier, konkurranser, brettspill og ballspill, samt å være en god samtalepartner for barna/ungdommene. I november 2013 ble hun og Andreas foreldre til en datter, som av og til er med på gården.
Lise Sofie Bergqvist f. 1990:

Etter videregående gikk hun 1 år på Bakketun folkehøyskole i Verdal på linjen for ekstremsport. Fikk mye erfaring med friluftsliv, og aktiviteter man kan gjøre ute. Var med skolen til Thailand og besøkte et barnehjem, de dro videre til Australia og bodde 1 uke på en hestefarm, reisen varte i nesten 6 uker totalt. Har vært 3 mnd. på Bali for å ta forbredende fag exphil og exfac. I dag studerer hun master i spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo, samt å jobbe på en dyrebutikk på Ekeberg. Har i de senere årene jobbet hjemme på gården med avlastningsbarna.


Rune Bergqvist f. 1958:

Utdannet kokk. Jobbet innen hotell og restaurant. Ski-instruktør og aktivitetsleder på Tyin høyfjellshotell i 3 år. Startet sitt eget firma, og tok jobber med vedlikehold av hus og hager.   Flyttet i 1990 fra Oslo, og ble bonde på Sandem gård. Gården var opprinnelig en korngård, men vi staret etter hvert med økologisk kjøttfeproduksjon. Hadde på det meste 75 storfe av typen Hereford, og drev med det i 10 år. Rune jobbet med nedskjæring av egenprodusert slakt, og slakt fra andre økologiske gårder, for videresalg til Helios butikker og bondens marked i Oslo. Var også med å starte opp og drive Norsk Økokjøtt i noen år.Vi har også tidligere drevet med cateringvirksomhet i 10 år på gården.  Pr. i dag er Rune med i Sluseporten AS, som driver en båtcafe på Ørje.   
Andreas Kristensen f. 1984:
Etter førstegangstjenesten ble Andreas ansatt i forsvaret som grenader. Etter en periode i forsvaret studerte han Markedsføring på BI. Foruten hans engasjement på Sandem Gård, jobber han som salgssjef i et IT -selskap. Andreas er svært glad i sport og friluftsliv. På gården jobber han med å oppmuntre barna til fysisk aktivitet i form av lek og morro. Andreas og Silje giftet seg i 2012, og året etter ble de foreldre til lille Othilie.Sandem Gård
Mobil: 926 83 688
Tlf: 6981 3196

Adresse:
Sandem Gård
1870 Ørje 

E-post:
bergqv@online.noMedlem av
Inn på Tunet Østfold:
Sandem Gård
  -  Tlf: 926 83 688 - Sandem Gård - 1870 Ørje  


Nettløsning og design er levert av Kréatif